Workshops

3d-tekenpen

Maak prachtige kunstwerken met een 3d-tekenpen. Een 3d-tekenpen is eigenlijk een 3d-printer op zakformaat, die je zelf kunt besturen zonder ingewikkelde software en tekenprogramma’s. Je kunt er kleine sculpturen, sieraden en gebruiksvoorwerpen mee maken.

Kunst maken met recycle-materiaal

In deze workshop gebruiken we allerlei soorten recycle-materiaal om prachtige kunstwerken mee te maken. Maak bijvoorbeeld en ruimte schip van een plastic fles of fantasiedieren van doppen en lapjes textiel of een robot van afvalhout en oude apparaten.

Vliegende kunst

Maak je eigen vliegtuig en laat het zover mogelijk vliegen. Of maak een raket die je echt de lucht in kan schieten. Of toch liever fladderende vogels of vliegende schotels? Alles is mogelijk in deze workshop.

Maak je eigen planeet

Hoe ziet jouw ideale planeet eruit? Wat leeft er op die planeet en wat is er te beleven? In deze workshop maken we een geheel nieuw universum.

Dansende robots

Maak een robot die kan dansen, trillen, glijden of rijden. We gaan aan de slag met motortjes, batterijen en stroomcircuits en heel veel uitdagend recycle-materiaal. De grote finale van deze workshop is een robotdans uitgevoerd door heel veel verschillende robots.

Stroomlab

Tijdens deze workshop leer je van alles over hoe stroom werkt. We doen verschillende experimenten en maken zelf schakelaars, electro-magneten en lichtgevende kunstwerken.

Mini food truck

Hou je van knutselen en van koken? Dan is dit de ideale workshop. Knutsel je eigen food truck en maak mini-gerechten voor je food truck. Mini-pizza’s, kleine gezonde broodjes, mini taco’s … alles is mogelijk!