Dino kinderfeest

Af en toe is het gebrul niet van de lucht tijdens de workshop Dino Maken. Kinderen gaan helemaal op in hun eigen fantasie. Ook knutselen ze de wereld waarin de dino's leefden. Bomen, vulkanen, zandvlaktes, bergen, rotsen: niets is te gek.  Hiernaast op de foto zie je kinderen aan de slag tijdens een dinofeestje.

---

Verbeelding is belangrijker dan kennis

- Albert Einstein

---

Inspiratie

Ga zelf lekker aan de slag met:

• een luciferdoosje

• twee afgebrande lucifers

• vrolijk achtergrondpapier

• pen en schaar

Met het voorbeeld hiernaast erbij moet het toch lukken om zelf een kunstwerkje te maken dat een verrassing onthuld als je het uitschuift. In het Verwonderlab kwamen we al uitschuifbare spookjes, hondjes en monstertjes tegen. 

---

Denken buiten de lijntjes

Misschien kent u het filmpje al, maar diegenen die het nog niet hebben gezien willen we het niet onthouden. In de animatie geeft educatie en creativiteitsexpert Ken Robinson het belang aan van het veranderen van onderwijs en de waarde van creativiteit. Voor kinderen die nu opgroeien is het denken in mogelijkheden en anders kijken essentieel.

https://www.youtube.com/watch?v=zDZFcDGpL4U

 

---

Nieuw!

In het Verwonderlab zijn meer dan 15 verschillende activiteiten te doen. Sinds een paar weken kun je "Gekke bekken" maken! Voor kunstenaars  is gezichtsuitdrukking  belangrijk. Denk maar aan de geheimzinnige glimlach van Mona Lisa. Je kunt spelen met verschillende gezichten, door voor jezelf een hele gekke bek te maken.