Herfstvakantie

Tijdens de komende herfstvakantie zijn er veel extra activiteiten in het Verwonderlab. Op dinsdag 18 oktober is er een hele spannende activiteit gepland voor kinderen vanaf 8 jaar: Verwonderdetectives. Verderop lees je hier meer over. Elke zondag- en woensdag middag is het Verwonderlab open voor iedereen. Groepen van verenigingen en buitenschoolse opvang kunnen op afspraak op bezoek komen. Ook is het mogelijk om je kinderfeestje te komen vieren.

---

'De fantasie is belangrijker dan de kennis.'

- Albert Einstein

 

---

Nieuw: Verwonderdetectives

Wil je iets spannends beleven? Wordt dan Verwonderdetective! Je gaat samen met je vrienden op zoek naar de dader van een gestolen schilderij. Deze zoektocht brengt je op heel veel geheime plekken in de stad Gouda. Onderweg voer je Top Secret opdrachten uit, die je aanwijzingen geven over de identiteit van de dader en de verstopplek van het gestolen schilderij. Op dinsdag 18 oktober kun je meedoen aan dit spannende avontuur. De deelname kost € 16,50 per kind. Aanmelden kan (vanaf 8 jaar) via info@verwonderlab.nl

Het Verwonderdetectives avontuur is ook te boeken als kinderfeestje.

---

Samenwerking met Brede School Gouda

Het Verwonderlab biedt via de Brede School een aantal activiteiten voor basisscholen aan. Binnenkort starten we met een lessenreeks die past in het thema 'Techniek'. De uitvindingen van Leonardo da Vinci vormen hiervoor de leidraad. Wij verzorgen twee lessen op school, waarbij kinderen zich gaan verdiepen in de techniek van de uitvindingen en ook zelf een ontwerp gaan maken voor een pretpark-attractie. De derde les is een workshop in het Verwonderlab. De kinderen gaan dan een werkende miniatuur versie maken van hun attractie.

---

Schoolbezoek

Het Verwonderlab wordt steeds populairder bij scholen. Regelmatig ontvangen wij schoolklassen. Een bezoek aan het Verwonderlab past heel goed in een cultuureducatie-programma. Kinderen leren op een speelse en leuke manier heel veel over kunst. Het Verwonderlab verzorgt ook speciale workshops die aansluiten bij diverse kunstprojecten op scholen.

Ook bieden wij lessen en workshops aan die passen binnen het thema 'Techniek'.

Werkt u in het onderwijs en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens contact met ons op. Wij denken graag met u mee!