Raar maar waar!

Dat is het thema van de nieuwe kinderboekenweek, die gestart is op 7 oktober. Zeker iets waar we in het Verwonderlab wat mee kunnen. Daarom hebben we speciale activiteiten waar je iets kan uitvinden of ontdekken. Zo kun je kunstig aan de slag met magneten of een robotgezicht ontwerpen. Ook in de herfstvakantie kun je deze nieuwe activiteiten komen verkennen in het Verwonderlab. Ontdek het! 

 

---

'Als je goed naar poezen kijkt, zie je ze nooit boos kijken naar hun muis, mus of vis. Nijdig worden ze alleen tegen soortgenoten. Dat is niet zo gek. Je kijkt toch ook niet boos naar een koe of varken?'

- Midas Dekkers

---

Inspiratie

Voor de Geluksroute Gouda kon je in het Verwonderlab gratis een gelukspoppetje maken. Een gelukspoppetje brengt de drager geluk. Oorspronkelijk komen de poppetjes uit China. Als je niet bij ons langs bent gekomen, kun je natuurlijk altijd nog zelf thuis aan de slag.

1. Zoek twee houten kralen, een grote en een iets kleinere.

2. Pak een stift of een beetje verf en versier de kralen. 

3. Doe een touwtje dubbel door de kralen.

4. Maak een knoop in het touwtje onder de kralen.

5. Veel geluk!

---

Circus Calder

De kunstenaar Alexander Calder is bekend om zijn kunstwerken en mobiles. In zijn atelier in Parijs gaf hij voorstellingen met zijn circus gemaakt van ijzerdraad, lapjes stof en kurk. Geweldig inspirerend. In het Verwonderlab hebben mensen ook circusnummers gemaakt.  Met als resultaat verrassende en grappige voorstellingen. Circus Renz is failliet, maar dit circus kan nog wel even door.

---

Pop up verwonderlab

Vaak kregen we de vraag: " Kan het Verwonderlab ook naar ons toe komen?" Vanaf nu kunnen we volmondig 'Ja' zeggen. Vanaf nu is er het 'Pop up Verwonderlab'! Leuk voor bedrijfsfeestjes, kunstprojecten op school, festivals of straatfeesten.